Nyanlända kvinnors etablering : etablering en komparativ studie av nyanlända kvinnors etablering på arbetsmarknaden i Norden och de etableringspolitiska insatserna (Nyanlända kvinnors etablering : etablering en komparativ studie av nyanlända kvinnors etablering på arbetsmarknaden i Norden och de etableringspolitiska insatserna, 2018)
– Sammanfattande analys – Källförteckning – Nyanlända kvinnors sysselsättningstruktur, hinder och incitament – De nordiska ländernasetableringspolitiska insatser – Nyanlända kvinnor i Norden – Inledning – Fallstudier Lokal etablering.För kvinnor som kommit till Norden som skyddsbehövande eller som anhöriga till skyddsbehövande tar det ofta lång tid att komma i arbete både i jämförelse med män i samma grupp och med inrikes födda kvinnor och män. I denna rapport har Oxford Research sammanställt nordisk kunskap för att försöka besvara frågan varför det förhåller sig på det viset. Rapporten ger även en översikt över vilka stöd som nyanlända kvinnor erbjuds för att underlätta övergången till arbete i de nordiska länderna, samt vad vi vet om hur effektiva dessa verktyg är.Dessutom har lokal etablering undersökts genom fem fallstudier av insatser för nyanlända kvinnor från olika platser runtom i Norden. I fallstudierna belyses såväl hinder som framgångsfaktorer i syfte att informera och inspirera till det fortsatta arbetet för att främja ett jämställt deltagande på den nordiska arbetsmarknaden
urn:nbn:se:norden:org:diva-5194 10.6027/TN2018-520; urn:nbn:se:norden:org:diva-5194; 10.6027/TN2018-520; 557635853